מסעדת “בסטה” והאלטרנטיבה הטובה… מסעדות ליד השוק

שוק הכרמל

אז כרגיל, קודם כל גילוי נאות. במסעדת בסטה הייתי פעמיים בלבד, כך שלא עברתי על כל התפריט אבל אלו היו ביקורים מייצגים – בוקר וערב..

המסעדה ממוקמת ברחוב קטן שיוצא מרחוב נחלת בנימין ( רחוב השומר) ממש על אחת הפינות של השוק.. מיקום סבבה עם שולחנות בחוץ ומעוצב בצורה נעימה..

לארוחת הבוקר הגעתי עם חבר.. הארוחה היתה כל כך קטנה , לא משביעה ולא מפנקת עד כדי שכל אחד מאיתנו הזמין ארוחה נוספת.. רק אז התפשטה לה תחושה קלה ( !) של שובע.. והמחיר- 70 שקלים ותקילין..

לא ויתרתי, בכל זאת, מקום חדש ו”איני” .. אז סחבתי גם חברה בערב..

שתינו באנו מורעבות אחרי חדר כושר ומקלחת ובציפיה דרוכה הזמנו סלט שנקרא “בשביל הפטה” ( 39 ₪) ופלטת גבינות ( 59 ₪) .. הגיעה לכל אחת צלחת מיניאטורית עם רבע מלפפון ואולי חצי עגבניה עם הרבה קרוטונים שעשו מלחם מטוגן.. ומעל חתיכת פטה.. ( צריך להצדיק את השם של הסלט..) . “פלטת הגבינות” שהגיעה כללה ארבע פרוסות גבינה מפוזרות על צלחת….

שתינו היינו מאוכזבות ורצינו לפצת עם איזה משהו מתוק אז הזמנו קינוח שעשוי מתאנים והוא חזר למטבח כלעומת שבא…

בקיצור, לא מומלץ!

כדי לאזן את הביקורת השלילית אני אספר שלא רחוק משם יש מקום שנקרא לאב איט ( בנחלת בנימין מול אגאדיר) שם לסלט יש נוכחות , למלצרית יש חיוך ( היא גם ראתה שעברנו סוג של טראומה במקום הקודם ופינקה אותנו בחתיכה גדולה במיוחד של עוגת גזר מדהימה!!!!) והכל מחומרים טבעיים !

שיהיה בתיאבון…
בסטה, השומר ‭,4‬ שוק הכרמל, תל אביב.
טלפון: 03-5169234 ‬
לאב איט, נחלת בנימין 3,תל אביב. טלפון: 03-5164412

תגובות

6 תגובות על הפוסט “מסעדת “בסטה” והאלטרנטיבה הטובה… מסעדות ליד השוק

  1. הייתי שם היום עם אשתי ובני זה התחיל רע כשראינו את התפריט 89 שקל למנה ראשונה (סביצ,ה אינטיאס); 149 שקל אנטריקוט 350 גרם וכן הלאה וכן הלאה (יקר יותר מהמסעדות הטובות בארץ (מול ים, רפאל ודומיהם) בכל זאת החלטנו להישאר והזמנו עבור שלשתנו אוכל במעל 500 שקל השיא היה עוד לפנינו ביקשתי טעימה של טיפות ספורות של יין אדום (שנמכר ב 49 שקל לכוס) בורגונדי רק כדי לקבל הסבר שאין להם אותו פתוח ולא יפתחו רק לטעימה , לאחר דקות הגיעה מישהי בחירה יותר (כנראה) שאמרה ”נשלחתי לעזור עם היין” הסברתי שאני רוצה כוס יין אדום אבל ארצה טעימה (קטנה מאד) כדי לראות שאכן מתאים לי. ,תשובתה לתדהמתי: “אצלנו זו מדיניות שאין טעימות” . וזאת גם בנימה חצופה. על כך עניתי שאצלי זו מדיניות לא לאכול במסעדות הנוהגות כך בלקוחותיהן קמנו והלכנו לכרמלה בנחלה מרחק 4 דקות רק כדי לקבל שירות נפלא עם אוכל נהדר זול ב 40% (קרפציו סינטה מהטעימים שאכלנו קרפציו סלמון מעולה קדירה של מאכלי ים (מולים שרימפס וקלמרי ברוטב שמנת זעפרן ועוד) וכן כמובן שנתנו לי לטעום יין אדום (כוס -פלם קלאסיקו שאכן לקחתי אותו לאחר הטעימה) – שירות נפלא אוכל טעים ושפוי במחיר.
    אפשר לפתוח בהימורים – הבסטה במצב הכלכלי הנוכחי מחזיקה בין 6 ל12 חודשים גג (הבסטה כמובן) אגב במבט לצדדים כל השולחנות לא אכלו מנות ממש כי אם דרינק עם משהו קטן) מדהים כיצד פותחים עסקים חדשים אם חוסר רגישות טוטלית לקהל הלקוחות פשוט חיים על הירח

  2. עם כול הכבוד.

    חומרי גלם יקרים = מנות יקרות.

    לא דין גזר ב 3 שח לקג לגבינת בוטיק ב 180 שח ויותר.

    בעוד כמה שנים להבנתי, תחשבי אחרת.

  3. בהמשך לתגובות הלא מחמיאות על מסעדת בסטה אני חייב לומר ולהצטרף למבקרים שכן חשבתי שאולי אני לא מבין באוכל…
    ביקרנו ביום שישי האחרון בשעות הצהריים אני ובן זוגי שהוא שף במקצועו של מסעדה בעלת שם בהרצליה פיתוח…
    במילה אחת א כ ז ב ה אחת גדולה.. מנות קטנות ויקרות להחריד.. לזניה נראתה כמו סלט ירקות חם עם שני עלה פסטה ושלא לדבר על כל שאר המנות הלא ברורות ועל הקינוחים שחזרו כמו שבאו.
    בקיצור ובמילים עדינות, לא מומלץ.

  4. חבל שלא קראתי את התגובות לפני שבקרתי “במסעדה” .נסענו במיוחד מנתניה אחרנו לארוחת הבוקר הגענו ב12 ו10 דקות , לא ניתן להזמין ארוחת בוקר, הזמנו סלט קולורבי עם נגיעות גבינה 24 ש”ח מנה קטנה במיוחד,
    קפה בכוס סדוקה בקשתי להחליף , במקום להתנצל החזירה לי המלצרית את הכוס בטענה שאין יותר כוסות, אמרתי לה שהיא יכולה לקחת בחזרה את הכוס כי אני לא אשתה אותה , ראו זה פלא הגיע קפה חדש , המנות קטנות לחריד מחירים בשמיים, ההגשה לא נעימה, המנות הגיעו טיפין טיפין לאחר שסיימנו את הדג הגיע הלחם חמאה 100 ש”ח לא שבעתי המשכנו למקום אחר להשלים את הרעב, לא חוזרת לא ממליצה. פריירים מתחלפים, הבועה התל אביבית נהנתנות לשמה ואין הנאה.

  5. אחת המסעדות הטובות ביותר שהייתי! חוויתי חוויה קולינרית! נכון קצת יקר, אבל שווה כל שקל!!! הייתי ובטח שאחזור!

  6. אחרי ביקורים קודמים שבהם התפעלנו,בעיקר מן האוכל,ועם המלצת ניוזוויק,באנו (061112) מאוחר בצהריים,עם הרבה ציפיות.יצאנו באכזבה מרה.קיבלנו 4 “מנות קטנות”:סביצ”ה אינטיאס,סינטה כבושה,כולרבי עם גבינות עזים,ארטישוק ירושלמי עם בייקון-כולן מצןינות.לעיקריות קיבלנו צלעות טלהשמנות מאד ועשירות בסחוסעם פירה נוטף שומן,אבל לא חמאה,וצלע לבן מלוח כאילו עבר הכשרה של אברי פנים עם פולנטה.זו האחרונה היתה נפלאה.לא התענינו באחרונות,ובתמורה איש לא התעניין אם נהננו.ספקרב אם נשוב. חבל מאד.
    ,

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *